Couwenberg kunststof en aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen gaan uw leven lang mee. De slanke profielen en grote glasoppervlakken maken het aangezicht van uw woning statig en licht. Aluminium kozijnen voegen cachet toe. Aluminum kozijnen en schuifpuien kunnen uit verschillende profielen gemaakt worden. Hieronder een greep uit de mogelijkheden van de leverancier Aluk / Blyweert. Wij bieden tevens Reynaars profiel aan.

Aluminium kozijn Hercules 67 mm

Dankzij de omegavormige isolatiestrips in glasvezelversterkte polyamide kan voor deze aluminium kozijn profielen een isolatie waarde gehaald worden van 1,46 W/m²K. Hiermee is Hercules een energiezuinig systeem. Hercules biedt een oplossing voor de meeste standaardtoepassingen van ramen en deuren.

Aluminium kozijn Triton (Hi) 72 mm

Het aluminium kozijn profiel Triton wordt gerangschikt onder de driekamer raam- en deursystemen. Zowel de kader- als de vleugelprofielen bevatten vooraan een derde kamer met extra verstevigingshoek, die een verhoogde stevigheid garanderen. Vernieuwend is dat de isolatiestrips voor deze aluminium kozijnen in 2 basiskwaliteiten te verkrijgen zijn: de klassieke glasvezelversterkte polyamidestrips (standaard isolerend) en de nieuwe ABS strips (hoog-isolerend).

Aluminium schuifpui Kolos (Hi)

Het aluminium schuifpui systeem Kolos(HI) is de eerste hyperisolerende aluminium schuifpui met de gepatenteerde Spidertechnnology van Blyweert. Een ongekende vrijheid in afmetingen, bedieningscomfort en stevigheid zijn typische kenmerken van Kolos(HI). Vleugelgewichten tot 400 kg zijn mogelijk in combinatie met een slank uiterlijk. Kolos(HI) perfect combineerbaar met het Triton raam- en deursysteem.

Aluminium schuifpui Hestia

De Hestia aluminium schuifpui serie is een middelzware schuifpui uit hoogwaardig aluminium voor toepassing van een vleugelgewicht tot 300kg. Hestia is verkrijgbaar in zowel mono-, duo- als trirail. Kader-en vleugelprofielen zijn 3-kamer profielen met een grote bouwdiepte die garant staan voor een hoge stabiliteit. Door de toepassing van coëxtrusies voor dichtingen en isolatieprofielen die koudebruggen voorkomen wordt een sterk verbeterde isolatiewaarde verkregen en een hoge luchtdichtheid

Aluminium kozijn in staal renovatie Themis

Het Themis raam- en deur systeem is ontwikkeld ter vervanging van stalen kozijnen in oude fabriekspanden, scholen en herenhuizen. Deze originele stalen kozijnen zogen voor de authentieke uitstraling van deze gebouwen maar ze voldoen niet aan hedendaagse isolatie wensen. Themis HI voldoet hier absoluut wel aan met een isolatiewaarde vanaf 1,55 W/m²K en in combinatie met 3-dubbel isolerend glas een isolatiewaarde vanaf 0,8 W/m²K. Het staalrenovatie profiel heeft een slank aanzicht en grote sterkte.

Aluminium kozijn in staal renovatie Themis

Het Themis raam- en deur systeem is ontwikkeld ter vervanging van stalen kozijnen in oude fabriekspanden, scholen en herenhuizen. Deze originele stalen kozijnen zorgen voor de authentieke uitstraling van deze gebouwen maar voldoen niet aan hedendaagse isolatie wensen. Themis HI voldoet hier absoluut wel aan met een isolatiewaarde vanaf 1,55 W/m²K en in combinatie met 3-dubbel isolerend glas een isolatiewaarde vanaf 0,8 W/m²K. Het staalrenovatie profiel heeft een slank aanzicht en grote sterkte.

Aluminium vouwwand Conseres

De Conseres vouwwand kan zowel naar binnen als naar buiten vouwen. Hierdoor creëert u een bijna volledige opening. De Conseres is een 3-kamersysteem dat is voorzien van een isolator, waardoor het mogelijk is uw pui aan de buitenzijde een andere kleur te geven dan aan de binnenzijde.

Voorbeelden van aluminium kozijnen