Couwenberg kunststof en aluminium kozijnen

Kunststof kozijnen gaan uw leven lang mee en zijn ook na vele jaren nog onderhoudsvrij. Dit voorkomt onnodige schilderkosten op lastige plaatsen aan uw huis. Onze kunststof kozijnen, ramen, deuren, schuifpuien en andere producten worden gemaakt van bijzonder slagvast hard PVC. Wij gebruiken Rehau en Inoutic profielen. Onze producten worden standaard voorzien van hoogwaardig inbraakwerend hang- en sluitwerk.

Afhankelijk van de inbouw situatie zullen wij met u samen bepalen welk glas in het kunststof kozijn gezet wordt. Veelal wordt HR++ glas ingezet, waarbij de spouw gevuld wordt met een edelgas, meestal ‘argon’. De binnenruit aan de spouwzijde is bovendien voorzien van een onzichtbare, dunne laag metaalfolie die een extra isolerende werking geeft.

Kunststof kozijn Inoutic NL71 Arcade vlak

Het Inoutic Arcade NL71 profiel is het originele profiel van kunststof kozijnen. Het wordt ook wel vlak profiel genoemd. In Duitsland wordt dit breed ingezet. De kunststof kozijnen zijn voorzien van de 5-kamertechnologie, wat een optimale warmte-isolatie garandeert. Er worden isolatiewaarden van 1,3 W/m2*K gehaald. De kunstsstof kozijnen zijn bovendien allemaal staal versterkt en voorzien van een aanslag met rubber. Indien gewenst kan het beslag SKG weerstandsklasse 2 uitgevoerd worden en kan er inbraakwerend glas toegepast worden.

Kunststof kozijn Inoutic NL71 Arcade verdiept

Het Inoutic Arcade NL71 profiel is een kunststof kozijn dat speciaal is ontworpen voor de Nederlandse markt. Het wordt ook wel renovatie profiel genoemd. Het word tin Nederland breed ingezet. Het heeft een inbouwdiepte van 115mm, gelijkend aan houten kozijnen. De kunststof kozijnen zijn voorzien van de 5-kamertechnologie, wat een optimale warmte-isolatie garandeert. Er worden isolatiewaarden van 1,3 W/m2*K gehaald. De kunststof kozijnen zijn bovendien allemaal staal versterkt en voorzien van een aanslag met rubber. Indien gewenst kan het beslag SKG weerstandsklasse 2 uitgevoerd worden en kan er inbraakwerend glas toegepast worden.

Kunststof schuifpui Inoutic Prestige

Kunststof schuifpuien zijn eenvoudig te bedienen en hebben een hoge isolatiewaarde. Door de grote glasoppervlakken en de relatief grote deuropening van de kunststof schuifpui creeert u binnen een echt buitengevoel. Deze kunststof schuifpuien kunnen tot in vier delen uitgevoerd worden. Vaak wordt een hefschuifpui toegepast om de bediening licht te houden. De kunststof schuifpui van Inoutic heeft een hoge isolerende waarde van 1,1 W/m2*K. Indien gewenst kan het beslag SKG weerstandsklasse 2 uitgevoerd worden en kan er inbraakwerend glas toegepast worden.

Kunststof kozijn Rehau Character Design vlak

Het Rehau character design kunststof kozijn profiel is het originele profiel van kunststof kozijnen. Het wordt ook wel vlak profiel genoemd. In Duitsland wordt dit breed ingezet. De kunststof kozijnen zijn voorzien van de 4-kamertechnologie, wat een optimale warmte-isolatie garandeert. Er worden isolatiewaarden van 1,3 W/m2*K gehaald. De kunststof kozijnen zijn bovendien allemaal staal versterkt en voorzien van een aanslag met rubber. Indien gewenst kan het beslag SKG weerstandsklasse 2 uitgevoerd worden en kan er inbraakwerend glas toegepast worden.

Kunststof kozijn Rehau Character Design renovatie

Het Rehau Character design renovatie profiel is een kunststof kozijn profiel dat speciaal is ontworpen voor de Nederlandse markt. Het wordt in Nederland breed ingezet. Het heeft een inbouwdiepte van 115 mm, gelijkend aan houten kozijnen. De kunststof kozijnen zijn voorzien van de 4-kamertechnologie, wat een optimale warmte-isolatie garandeert. Er worden isolatiewaarden van 1,3 W/m2*K gehaald. De kunststof kozijnen zijn bovendien allemaal staal versterkt en voorzien van een aanslag met rubber. Indien gewenst kan het beslag SKG weerstandsklasse 2 uitgevoerd worden en kan er inbraakwerend glas toegepast worden.

Kunstof kozijnen met houtnerf structuur

Om uw kunststof kozijnen meer op houten kozijnen te laten lijken, kan het kozijn (veelal) van buiten voorzien worden van een houtnerfstructuur en kleur. Hierdoor zijn de kozijnen nauwelijks nog van houten kozijnen te onderscheiden. Zowel bij Inoutic kunststof kozijnen als bij Rehau kunststof kozijnen is te kiezen uit een dertigtal Renolit folies die op het kunststof gesmolten worden. De kunststof kozijnen zijn van nature in de massa wit RAL9010 of creme wit RAL9001.

Kunststof kozijnen met hout-look verbinding

Wilt u uw kunststof kozijnen nog meer op houten kozijnen laten lijken, dan is het mogelijk om een haakse verbinding te maken. Met een haakse verbinding is het kozijn niet meer van een houten kozijn te onderscheiden. Dit wordt ook wel een hout-look verbinding genoemd. Zowel bij Inoutic kunststof kozijnen als bij Rehau kunststof kozijnen kan deze techniek toegepast worden.

Beglazing kunststof kozijnen

Zowel Inoutic kunststof kozijnen als Rehau kunststof kozijnen kunnen voorbereid worden voor beglazing van 9 - 40 mm. Dit houdt in dat u alle kanten op kunt met de beglazing in uw kunststof kozijnen. Van enkel veiligheidglas voor toepassing in terrasoverkappingen of tuinkamers als triple HR+++ beglazing voor de gevel van uw woning. Tegenwoordig is de standaard voor beglazing van kunststof kozijnen HR++ glas met een isolatiewaarde van 1,2 W/m2*K. 

Door Couwenberg kozijnen geplaatst